• 0165 548824
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BKC Module Basiskennis Calculatie in Balans

BKC Module Kostencalculatie in Balans geeft een goede basis op het gebied van kostensoorten, manieren van kostencalculatie en winstberekeningen.

Basiskennis Calculatie in Balans

In veel bedrijven wordt te weinig gekeken naar de kosten. Jaarlijks komen veel bedrijven in de problemen omdat zij de kosten niet onder controle hebben. In Basiskennis Calculatie in Balans leer je de belangrijkste manieren om kosten te berekenen.

In het boek zien we de verschillende kostensoorten en manieren van kostencalculatie en winstberekeningen. Ook bevat het boek een aantal algemene onderwerpen, zoals verzekeringen, de structuur van de handel, de interpretatie van grafieken. Ook herhalen we elementaire rekenvaardigheden; vooral bij de omzetbelasting komen deze terug.

Extern examen en vervolgopleiding?

Het is ook mogelijk om een examen Basiskennis calculatie af te leggen. Dit wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Na het behalen van het examen BKC heb je de belangrijkste kennis en vaardigheden en kun je verder gaan met PDB en MBA kostencalculatie.

Het is ook mogelijk om je kennis en vaardigheden te verbreden. Denk bijvoorbeeld aan Elementair Boekhouden/BKB of Basiskennis Ondernemerschap (BKO). Samen met het diploma Elementair Boekhouden geeft dit diploma recht op het functiegerichte diploma Financieel assistent. Dat duidt op een opleiding voor een beroep in de administratieve sector. Samen met Basiskennis Ondernemerschap heeft het recht op het diploma Financieel ondernemer.

Opbouw

De module is opgedeeld in aantal delen. De delen zijn:
  • Basisvaardigheden
  • Handel
  • Kosten
  • Resultaten

Arrangement

Er is een leeropgavenboek waarin de theorie en opgaven zijn opgenomen. Ieder deel bestaat uit een aantal hoofdstukken. Ieder hoofdstuk bestaat uit een aantal paragrafen. Aan het einde van iedere paragraaf vind je opgaven die betrekking hebben op de leerstof. Aan het einde van ieder hoofdstuk zijn langere integratie-opgaven opgenomen. 

Er is ook een los antwoordenboek beschikbaar waardoor deze methode ook voor zelfstudie geschikt is.

Beoordelingsexemplaar?

Vraag een beoordelingsexemplaar aan door een e-mail te sturen naar info@vanvlimmeren.nl . Zet in deze e-mail uw gegevens en de gegevens van de school/onderneming. Natuurlijk kunt u ook bellen.

Docentenmateriaal en -ondersteuning

Voor de docent is een docentenhandleiding verkrijgbaar met de uitwerkingen van de zelftoetsen, eindtermenverantwoording, voorbeeldpta’s, studielasturenoverzichten enz.

Het docentenmateriaal (ook toegang tot de docentenpagina) is uitsluitend via ons aan te vragen.

Docentenpagina

Het digitale deel bestaat onder andere uit toegang tot de digiboeken van elk boek.

Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.
De Meeten 21
4706NJ Roosendaal

Tel: 0165 548824
Fax: 0165 548823
Mail: info@vanvlimmeren.nl
Web: www.vanvlimmeren.nl

KvK: 20080439

0Meer informatie?
Neem contact met ons op

Methodesites

Management & Organisatie in Balans voor het vak management en organisatie havo en vwo

Bedrijfseconomie in Balans voor het vak bedrijfsecononomie havo en vwo

Economie Integraal voor het vak economie bovenbouw havo en vwo

Integraal in Balans voor het vak economie en bedrijfseconomie onderbouw havo en vwo

Elementair boekhouden in Balans voor Elementair boekhouden/Basiskennis boekhouden (BKB)

Basiskennis ondernemerschap in Balans voor Basiskennis ondernemerschap (BKO)

Kostencalculatie voor onder meer Basiskennis Calculatie (BKC), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Financiering voor onder meer Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Boekhouden en bedrijfsadministratie voor onder meer Elementair boekhouden/Basiskennis boekhouden (BKB), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), mbo, hbo en wo.

Copyright © 2024 Uitgeverij Van Vlimmeren BV.