• 0165 548824
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Management & Organisatie in Balans

M&O in Balans is dé methode voor het vak management en organisatie in havo en vwo bovenbouw. De methode kenmerkt zich door een variëteit aan onderwerpen, een afwisseling in doen en theorie. De breedheid van het vak komt volledig tot zijn recht. Zo is M&O in Balans tot een goede kennismaking met het vakgebied bedrijfseconomie.

M&O in Balans, zevende editie

M&O in Balans is dé methode voor het vak Management & Organisatie in havo/vwo bovenbouw. M&O in Balans kenmerkt zich door een variëteit aan onderwerpen, een afwisseling in doen en theorie. De breedheid van het vak komt volledig tot zijn recht. Zo leidt M&O in Balans tot een goede kennismaking met het vakgebied bedrijfseconomie.

Een leerling die niet verder studeert in een bedrijfseconomische richting heeft toch genoeg bagage om zich in diverse vormen van organisaties thuis te voelen, de processen te kunnen volgen, er actief deel van uit te kunnen maken, indien nodig berekeningen te kunnen maken, de financiële positie te kunnen beoordelen en een organisatiestructuur of marketingplan op te kunnen stellen. Een leerling die een vervolgstudie kiest op het economisch terrein heeft een voorsprong. Dat zien we terug aan de hogescholen die M&O in Balans gebruiken voor de schakelklassen of in het eerste jaar.

In verband met het nieuwe examenprogramma Bedrijfseconomie hebben we Bedrijfseconomie in Balans ontwikkeld. Het eerste nieuwe centraal eindexamen is in 2020 voor havo en 2021 voor vwo.

Doorlopende leerlijn

Er is een doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs. Of het nu gaat om uitstroom naar het wetenschappelijk onderwijs, hoger beroepsonderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of cursorisch onderwijs, uw leerlingen kunnen gebruikmaken van lesmateriaal van hetzelfde team en een duidelijk herkenbare didactiek. Ook de digitale platformen zijn voor de andere stromingen identiek. We zijn actief betrokken bij onderzoek of de effecten van vertrouwdheid eventuele uitval binnen hoger onderwijs kunnen verlagen.

Opbouw

M&O in Balans volgt de domeinen van het examenprogramma. Doen en theorie wisselen elkaar af. De domeinen zijn als volgt ingedeeld:
A: Basisvaardigheden
B: Organisatie
C: Financiering
D: Marketing
E: Financieel beleid
F: Informatievoorziening en ICT
G: Externe verslaggeving

Op de methodesite www.managementenorganisatieinbalans.nl vindt u meer informatie over deze methode.

Arrangement

Voor havo en vwo zijn er twee theorieboeken, twee werkboeken of opgavenboeken en twee antwoordenboeken. De werkboeken en opgavenboeken bevatten inhoudelijk dezelfde opgaven; we hebben ze beide laten maken omdat de een nu eenmaal liever werkt met een werkboek en de ander de voorkeur geeft aan een opgavenboek. Bij een werkboek zijn alle invulelementen voorgedrukt en vult een leerling de antwoorden in het boek in. Bij een opgavenboek heeft een leerling een schrift nodig om zijn antwoorden op te schrijven. Uiteraard is alles ook digitaal verkrijgbaar.

Digitaal

Voor de digitale versie van de boeken maken we gebruik van het leerplatform Schooltas. In Schooltas is het mogelijk om zelf 'verrijkingen' toe te voegen (bijvoorbeeld eigen materiaal of filmpjes). Als leerlingen ook met Schooltas werken is het mogelijk om ingeleverde opdrachten en toetsen gelijk digitaal na te kijken.

Voor de digitale oefening is samen met het platform Drillster voor M&O in Balans een online-leeromgeving ontwikkeld waarin leerlingen adaptief en gepersonaliseerd kunnen oefenen met directe feedback en tips. Drillster is een slimme app die helpt om kennis te ontwikkelen, te borgen en te onderhouden. Een uniek algoritme legt de basis voor een gepersonaliseerd leerpad.

Het werkt als volgt:
1

Opdrachten via web en/of app

Hiermee wordt gemeten welke onderdelen van de leerstof al beheerst worden, en welke nog niet.
2

Feedback

Na het beantwoorden van vragen, wordt direct feedback gepresenteerd. Dit versterkt het leereffect.
3

Slimme herhaling

Het unieke algoritme bepaalt de volgorde en frequentie van de leerstof. Van opgaven die incorrect worden beantwoord, worden soortgelijke opgaven vaker herhaald dan elementen die wel correct worden beantwoord. Zo leer je makkelijker en onthoud je beter.
4

Kennis onderhouden

Het algoritme berekent hoe en wanneer kennis wegzakt als deze niet onderhouden wordt. Het is mogelijk om het systeem de leerling/student automatisch een bericht te laten sturen, net voordat belangrijke kennis dreigt weg te zakken. Zo is iedere leerling altijd optimaal voorbereid op een toets of examen.

Beoordelingsexemplaar?

Vraag een beoordelingsexemplaar aan door een e-mail te sturen naar info@vanvlimmeren.nl . Zet in deze e-mail uw gegevens en de gegevens van de school/onderneming. Natuurlijk kunt u ook bellen.

Docentenmateriaal en -ondersteuning

Voor de docent is een docentenhandleiding verkrijgbaar met de uitwerkingen van de zelftoetsen, eindtermenverantwoording, voorbeeldpta’s, studielasturenoverzichten enz.

Het docentenmateriaal (ook toegang tot de docentenpagina) is uitsluitend via ons aan te vragen.

Docentenpagina

Het digitale deel bestaat onder andere uit:

  • toegang tot de digiboeken van elk boek;
  • toegang tot de toetsen en oefenbank met daarin toetsen per hoofdstuk;
  • het overzicht van de slu’s om de stof te verdelen over de beschikbare uren;
  • animaties waaronder powerpoints;
  • praktische opdrachten, digitale uitwerkingen spreadsheets, vakinhoudelijk nieuws;
  • praktische mededelingen.

Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.
De Meeten 21
4706NJ Roosendaal

Tel: 0165 548824
Fax: 0165 548823
Mail: info@vanvlimmeren.nl
Web: www.vanvlimmeren.nl

KvK: 20080439

0Meer informatie?
Neem contact met ons op

Methodesites

Management & Organisatie in Balans voor het vak management en organisatie havo en vwo

Bedrijfseconomie in Balans voor het vak bedrijfsecononomie havo en vwo

Economie Integraal voor het vak economie bovenbouw havo en vwo

Integraal in Balans voor het vak economie en bedrijfseconomie onderbouw havo en vwo

Elementair boekhouden in Balans voor Elementair boekhouden/Basiskennis boekhouden (BKB)

Basiskennis ondernemerschap in Balans voor Basiskennis ondernemerschap (BKO)

Kostencalculatie voor onder meer Basiskennis Calculatie (BKC), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Financiering voor onder meer Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Boekhouden en bedrijfsadministratie voor onder meer Elementair boekhouden/Basiskennis boekhouden (BKB), Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) en Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), mbo, hbo en wo.

Copyright © 2024 Uitgeverij Van Vlimmeren BV.